Type LUCHT | WATER

Lucht | Water warmtepompsysteem

De lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht. Door middel van een ventilator wordt de buitenlucht over een warmtewisselaar (verdamper) aangezogen of geblazen. De warmtewisselaar zorgt er vervolgens voor dat de energie (warmte) onttrokken wordt in de verdamper. De compressor en de condensor zorgen ervoor dat het in warmte wordt omgezet voor warm water. Er bestaan 2 lucht|water warmtepompsystemen:

Monoblock waterpomp:

In een monoblock waterpomp zijn de verdamper en condenser beide in de buitenunit geplaatst. De buitenunit van het monoblock is daarom doorgaans groter dan een split-unit. Een voordeel bij bestaande bouw als de ruimte in de woning beperkt is. Er worden in dit systeem geen koelleidingen gebruikt en daarom dient de buitenunit dicht bij het huis te worden geplaatst. Er is geen special STEK certificaat nodig om montage en/of onderhoudswerkzaamheden te mogen verrichten.

Split-unit waterpomp:

Bij een split-unit systeem worden wel koelleidingen tussen het binnen- en buitengedeelte aangebracht. De buitenunit kan daarom verder van de warmtepomp worden geplaatst. Montage en/of onderhoudswerkzaamheden moeten door een gecertificeerde STEK installateur worden gedaan.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact met ons op,
of mail ([email protected]) of bel 085 00 23 334.